1 post
Skip to main content

A faluban történt lopások miatt áll bíróság elé egy murarátkai férfi

2023. november 07.
Jog
Letenye Média

A faluban történt lopások miatt áll bíróság elé egy murarátkai férfi

Elrejtette, de megtalálták a lopott dolgokat.

A 20 éves murarátkai férfi 2022. november 14-én, a délelőtti órákban, egy nyitott, helyi lakásba ment be jogosulatlanul, ahonnan eltulajdonított egy 55.000,- forint értékű televíziót távirányítóval együtt, majd azokat szalmabálák közé rejtette el azért, hogy később értékesítse. Azonban mielőtt erre sor került volna a televíziót a távirányítóval együtt a lopás másnapján megtalálták, és értesítették a rendőrséget, így az eltulajdonított dolgok a sértett részére visszaadásra kerültek.

muraratka

A vádlott férfi pár nappal később, 2022. november 19-én, az ablakon keresztül hatolt be egy murarátkai, felújítás alatt lévő lakóházba, ahonnan 71.580,- forint értékben lopott el különböző élelmiszereket, kávéfőzőt és mikrohullámú sütőt, majd azokat egy másik falubeli lakóház kertjében található földpincében rejtette el a későbbi értékesítés szándékával. Mivel a pince tulajdonosa nem tudott az elrejtett dolgokról, a pincét betemettette, amely során a műszaki cikkeket megtalálták, és a sértettnek visszaadták.

A vádlott 2022 novemberében egy szintén murarátkai ház ajtaját is berúgta, majd a házba bement, és lopási szándékkal kutatást végzett, de számára ott értékkel bíró dolgokat nem talált, ezért nem tulajdonított el semmit.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a férfivel szemben, melyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta - tudatta honlapunkkal kedden dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek