1 post
Skip to main content

Rátámadtak a zalai polgármesterre, feljelentést tett

2023. október 24.
Jog
Letenye Média

Rátámadtak a zalai polgármesterre, feljelentést tett

Egy Zala vármegyei település önkormányzatának szervezésében 2022. szeptember 2-3. napján városnapi rendezvénysorozat megtartására került sor a helyi könyvtárban, valamint az önkormányzat könyvtárral szomszédos szabadtéri közterületen.

A település polgármestere a rendezvénysorozat alatt a szervező önkormányzat képviseletében, a képviselő-testület vezetőjeként és tagjaként aktívan közreműködött a rendezvény lebonyolításában és a biztonság fenntartásában, mely feladatát a ruházatán viselt – a sértett nevét, a rendezvény elnevezését, az önkormányzat megjelölését és a szervezői minőséget feltüntető - kitűzője is jelezte.

jog

2022. szeptember 3-án 21.00 óra körüli időben a „tűzzsonglőr” produkciója alatt egy helybeli házaspár hölgy tagja, a sértettet emelt hangon megszólítva szidalmazni kezdte a település polgármesterét hivatali ténykedésével kapcsolatban, mialatt a férje közvetlenül a sértett mögött állt és egy alkalommal, kisebb erővel, majd még egyszer nagyobb erővel hátulról vesetájon megütötte őt.

A polgármester közölte, hogy ezt nem hagyja annyiban a dolgot, feljelentést tesz, mire a vádlott sietve távozott a helyszínről.

A sértett, mint polgármester, a helyi önkormányzati képviselő-testület tagja, hivatalos személy, ezért a férfivel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a napokban a Zalaegerszegi Járási Ügyészség - közölte honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.

Nem hivatalos forrásból származó értesüléseink szerint a sajnálatos eset Pacsán történt.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek