1 post
Skip to main content

„Minden egyes alkalommal aranyosabb vagy.” 15 éves kislányra "cuppant rá" egy 63 éves férfi Zalában

2023. október 13.
Jog
Letenye Média

„Minden egyes alkalommal aranyosabb vagy.” 15 éves kislányra "cuppant rá" egy 63 éves férfi Zalában

A Keszthelyi Járásbíróság a 2023. október 11. napján megtartott előkészítő ülésén jogerős ítéletet hozott annak a férfinek az ügyében, aki megkörnyékezett egy 15 éves lányt.

Az elkövetéskor 63 éves vádlott 2022 júliusában egy ismerőse házának hátsó kertjében tartózkodott, amikor észrevette, hogy a szomszédos ingatlant bérlő család 15 éves lánya a veteményeskertjükben zöldséget szed.

jog 2023

A férfi korábban is végzett már munkálatokat az ismerősénél, ismerte a kiskorút és a családját. Mivel a két ingatlan a kertek között egy kapun keresztül átjárható volt, a férfi átment a sértetthez. Beszélgetett vele, megölelte, és azt mondta neki, hogy „minden egyes alkalommal aranyosabb”. Hirtelen megfogta a mellét, amitől a kislány megrémült, s igyekezett eltávolodni a férfitől.

A férfi azonban a kertkapuban megvárta és - amikor a lány megpróbált elmenni mellette - megragadta az alkarját, magához húzta és a pólója alá nyúlva ismét megfogta a mellét. A lánynak végül sikerült kiszabadulnia a férfi fogásából, majd zaklatott állapotban befutott a lakásba és értesítette a hozzátartozóit.

A Keszthelyi Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki, ezért őt - az ügyészi indítvánnyal egyezően - 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől eltiltotta, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az ítélet jogerős - közölte honlapján a Zalaegerszegi Törvényszék.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek