1 post
Skip to main content

Bedrogozva, ittasan belehajtott egy zalaegerszegi étterembe, majd elsétált

2023. október 12.
Jog
Letenye Média

Bedrogozva, ittasan belehajtott egy zalaegerszegi étterembe, majd elsétált

A Zalaegerszegi Járásbíróság október 11-én (szerdán) megtartott előkészítő ülésén jogerős ítéletet hozott annak férfinek az ügyében, aki ittasan, bedrogozva autózott a megyeszékhelyen.

A férfi 2022 tavaszán Amszterdamban – saját részére – csekély mennyiségű marihuánát vásárolt, majd több alkalommal fogyasztott belőle Zalaegerszegen. 2022. május 16-án 22 óra körül egy hölgy ismerőse társaságában autóval érkezett egy zalaegerszegi szórakozóhelyre, ahol jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak.

Amikor éjszaka hazafelé indultak, a férfi ittasan és kábítószertől befolyásoltan ült a volán mögé. Az út során az egyik kereszteződésnél – balra kanyarodás során – jobbra letért az úttestről és kidöntött egy tűzcsapot. Erről a rendőrséget nem értesítették, továbbhajtottak.

Még egy kilométert közlekedtek a városon belül, amikor egy T alakú kereszteződésnél a férfi szintén balra akart kanyarodni, de helyette egyenesen ment tovább, felhajtott a járdára, majd belerohant az ott álló épület földszinti helyiségébe. Ezután a férfi és utasa kiszálltak az autóból és a járművet hátrahagyva, gyalogosan folytatták útjukat.

zalaegerszeg etterembe hajtott autos 2022

zalaegerszeg etterembe hajtott autos 2

zalaegerszeg etterembe hajtott autos 3 2022

A férfit a rendőrök egy buszmegállóban ellenőrizték, találtak nála egy növényi anyaggal szennyezett műanyag kézi őrlőt, emiatt előállították.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki kábítószer birtoklása és járművezetés ittas állapotban vétségében. Ezért őt halmazati büntetésül 450.000 forint pénzbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ítélet jogerős - tudatta honlapunkkal dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője. (Helyszínelési fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek