1 post
Skip to main content

Csónakkal szállították át a Murán az illegális határátlépőket Muraszemenyénél

2023. szeptember 29.
Jog
Letenye Média

Csónakkal szállították át a Murán az illegális határátlépőket Muraszemenyénél

A Nagykanizsai Járásbíróság a 2023. szeptember 27. napján megtartott előkészítő ülésén jogerős ítéletet hozott annak a letartóztatásban lévő tunéziai férfinek az ügyében, aki társaival embereket csempészett Szlovéniába és Ausztriába.

A tunéziai vádlott 2020. június 27. és 2020. szeptember 14. között rendszeres vagyoni haszonszerzés céljából több ismerősével együttműködve az Európai Unióba beutazási és tartózkodási engedéllyel nem rendelkező embereket csempészett át.

mura folyo 2023

Az illegális határátlépőket csónakkal hozták át a Mura folyón Horvátországból Magyarországra, Muraszemenye közelében egy rejtekhelyen ideiglenesen elhelyezték őket, biztosították az élelmezésüket.

A Szlovéniába, valamint Ausztriába való kijuttatásukban a vádlott úgy működött közre, hogy több alkalommal, bérelt személygépkocsikkal a szállítók előtt haladva biztosította az utat. 2020. augusztus 20-án a vádlott szerzett egy Yamaha típusú külső csónakmotort is azért, hogy azt a gumicsónakra rakják és azzal oldják meg az illegális szállításokat a folyón.

A Nagykanizsai Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki folytatólagosan társtettesként elkövetett embercsempészés bűntettében, ezért őt 5 év börtönbüntetésre ítélte és 10 évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítélet jogerős - közölte honlapján a Zalaegerszegi Törvényszék.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek