1 post
Skip to main content

Vádemeléssel zárult az "Otthon végezhető munka" Zalában

2023. szeptember 25.
Jog
Letenye Média

Vádemeléssel zárult az "Otthon végezhető munka" Zalában

A 20 éves keszthelyi nő 2022 őszén interneten keresztül végezhető munkaviszonyt kívánt létesíteni, ezért regisztrálta magát egy közösségi oldal „home office” csoportjába.

A nő a Facebook-csoportban csoportban talált hirdetés alapján ismeretlen személlyel munkaviszony létesítésében állapodott meg azzal, hogy írásbeli szerződést majd csak a későbbiekben kötnek.

bitcoin

A nő munkája abban állt, hogy a saját bankszámlájára rendszeresen érkező deviza pénzösszegeken kripovalutát vásárolt egy alkalmazáson keresztül, azaz a kapott pénzösszeget átkonvertálja bitcoinra, melyet továbbít a megkapott IP címre.

A megállapodás szerint a nő utalásonként meghatározott pénzösszegben részesült.

A nő 2022 novemberében és decemberében a megállapodásnak megfelelően végezte a számlájára érkezett, közel 3.500 Euro összegből a kriptovaluta vásárlását, azonban a pénzösszegek eredetéről nem bizonyosodott meg, ezért nem ismerte fel, hogy azok büntetőjogi cselekményekből származnak.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség a nővel szemben gondatlanságból elkövetett pénzmosás vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek