1 post
Skip to main content

Újdonsült apuka lopott a zalaegerszegi kórház szülészetén

2023. szeptember 24.
Jog
Letenye Média

Újdonsült apuka lopott a zalaegerszegi kórház szülészetén

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinek az ügyében, aki a zalaegerszegi kórház szülészetén lopott.

2023. január 16-án mind a vádlott, mind a sértett a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház szülészetén tartózkodott, mert párjaik aznap szülték meg gyermeküket.

zala varmegyei szent rafael korhaz

(Fotó: Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház - Facebook)

Az értékeiket egy külön erre a célra fenntartott szobában helyezték el, amelyet a szülő nők hozzátartozói használhattak átöltözésre, ruháik és egyéb ingóságaik tárolására.

A férfi a kora délutáni órákban a barátnője mellett volt a szülés ideje alatt, majd kiment abba a szobába, ahol korábban átöltözött és észrevette a sértett kabátját. A férfi átnézte a zsebeket, kivett 11.000 forintot, 50 eurót és a bankkártyát, majd visszament barátnőjéhez a szülőszobára.

Miután a férfi gyermeke megszületett, 19 óra után a férfi és egyik ismerőse a sértett bankkártyáját használva vásárolt 6.780 forint értékben.

A lopással okozott 11.000 forint és 50 euró, valamint a bankkártya jogosulatlan használatával okozott kár az eljárás alatt megtérült.

A férfit lopás vétsége és csalás bűntette miatt a bíróság 330.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A büntetővégzés jogerős - közölte honlapunkkal dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek