1 post
Skip to main content

Benyelte az ATM a bankkártyáját, tört-zúzott Söjtörön

2023. szeptember 20.
Jog
Letenye Média

Benyelte az ATM a bankkártyáját, tört-zúzott Söjtörön

A 30 éves söjtöri férfi 2023. március 12-én, hajnali 3 óra körül, a Söjtör, Deák Ferenc u. 142. szám alatt lévő élelmiszerüzlet bejárata mellett kihelyezett ATM-ből szeretett volna pénzt felvenni.

A bankautomata pénzt nem adott ki, sőt elnyelte a férfi bankkártyáját is, aki mérgében egy alkalommal belerúgott a bankautomatába, majd beleütött a bolt üveges bejárati ajtajába, amely ennek hatására betört.

atm bankautomata

(A fotó illusztráció)

A rongálással okozott 85 990 forint kárt a férfi a nyomozás során megtérítette.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a rongálás vétségének csekélyebb tárgyi súlyára, a férfi beismerő vallomására, büntetlen előéletére és a kár megtérítésére figyelemmel helyt adott az elkövető, valamint a sértett kérelmének és a büntetőeljárást közvetítői eljárás lefolytatás céljából 6 hónap időtartamra felfüggesztette.

A közvetítői eljárást a Zala Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Igazságügyi Osztálya – mint pártfogó felügyelői szolgálat - közvetítői tevékenységet végző pártfogó felügyelője folytatja le.

Amennyiben a felek között megállapodás születik, és az elkövető az abban foglaltakat teljesíti, az ügyészség megszünteti vele szemben a büntetőeljárást - közölte honlapunkkal dr. Jánky Judit a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek