1 post
Skip to main content

Milliókkal verte át az idős nőt Gyenesdiáson, eurót is hamisított

2023. szeptember 14.
Jog
Letenye Média

Milliókkal verte át az idős nőt Gyenesdiáson, eurót is hamisított

A 33 éves, zalai férfi 2019. év eleje óta albérlőként lakott egy idős hölgy gyenesdiási lakóházának felső szintjén kialakított, kétszobás lakásban. A férfi az egyedül élő idős asszonnyal bizalmas, jó viszonyt alakított ki, azt is vállalta, hogy rendszeresen befizeti postai csekken érkező közüzemi számláit.

A nő 2022 szeptemberétől decemberéig közel 500 000 Ft készpénzt adott át albérlőjének közüzemi és biztosítási számlák befizetésére, a férfi azonban a rábízott készpénzt saját céljaira elköltötte.

hamis euro

A férfi azért, hogy a nő ne szerezzen tudomást a sikkasztásról, a befizetéseket igazoló feladó vevényekre postai átvevő kódot és időpontot nyomtatott házilag, valamint az MVM közüzemi szolgáltató nevében készített egy „folyószámla egyeztető tartozásigazolás” nevű nyomtatványt, mellyel azt kívánta igazolni, hogy a sértettnek nincs tartozás a szolgáltató felé.

A férfi 2022 decemberében az idős nő engedélyével másoltatott kulccsal bement a sértett által használt lakrész hálószobájába és ellopta a nő borítékban tárolt 3000 euró (kb.1 200 000 forint) készpénzét.

Ezt követően annak érdekében, hogy a nőnek ne tűnjön fel a pénz eltűnése és a borítékban tárolt bankjegyek hiánytalan meglétének látszatát keltse, a bankjegyköteg közepéből vette ki az eltulajdonított összeget, majd saját számítógépén az internetről letöltött 100 eurós bankjegy előlapját saját nyomtatójával kinyomtatta és a másolatokat a sértett házába visszatérve az otthagyott pénzköteg közepébe behelyezte.

A büntetlen előéletű, cselekményt beismerő elkövetővel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség sikkasztás bűntette, lopás bűntette és pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat - közölte honlapunkkal csütörtökön dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek