1 post
Skip to main content

Éles fegyvert találtak az ittas sofőr kabátzsebében a zalai zsaruk

2023. szeptember 09.
Jog
Letenye Média

Éles fegyvert találtak az ittas sofőr kabátzsebében a zalai zsaruk

A Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a szlovák férfinek az ügyében, aki bejelentés nélkül hozott be lőfegyvert Magyarországra.

A vádlott 2022. november 25-én barátnőjével Pozsonyból Magyarországra utazott és magával hozta a Smith & Wesson Bodyguarda 380 típusú pisztolyát és annak tárában lévő 5 darab 9 mm Brownin kaliberű töltényt.

Smith Wesson Bodyguarda 380

(A fotó illusztráció. YouTube)

A férfi a Szlovák Köztársaságban fegyvertartási engedéllyel rendelkezett, azonban a pisztoly Magyarországra történő behozatalát nem jelentette be.

2022. november 27-én a férfi ittasan vezetett Hévíz irányából Keszthely felé, amikor a rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták.

Az intézkedés során a vádlott kabátja zsebében megtalálták a maroklőfegyvert, annak tárában lévő lőszereket, továbbá a személygépkocsiban a pisztolyhoz tartozó tárat.

A férfi lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés és ittas járművezetés vétségét valósította meg, ezért őt a bíróság 480.000 forint pénzbírságra ítélte, továbbá 10 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A büntetővégzés jogerős - tudatta honlapunkkal dr. Bartalné Dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek