1 post
Skip to main content

Részeg házaspár sértegette az intézkedő rendőröket egy Lenti pizzériánál

2023. szeptember 07.
Jog
Letenye Média

Részeg házaspár sértegette az intézkedő rendőröket egy Lenti pizzériánál

A 34 éves vádlott férfi 2022. október 29-én este tíz óra körül telefonon kért rendőri segítséget, mivel egy lenti pizzériában őt megverték.

A bejelentésre a rendőrök helyszínre érkeztek, majd az ittas férfit megpróbálták meghallgatni a bejelentéssel kapcsolatban, ennek során pedig több alkalommal is felszólították személyazonosságának igazolására, amit a vádlott megtagadott, és hangosan szitkozódott a vele intézkedni próbáló rendőrökkel szemben, ezért a rendőrök közölték vele, hogy szabálysértés elkövetése miatt előállítják a rendőrkapitányságra.

Emiatt a férfi ingerült lett és a rendőröket trágár módon becsmérelte, majd az előállításnak aktívan ellenállt, az intézkedő rendőrök fogásából többször kiszabadította magát.

lenti

A rendőri intézkedést észlelve a pizzériából kijött a vádlott erősen ittas felesége, aki a férje előállítását nehezményezve a rendőröket szintén sértő módon, kiabálva szidalmazta. Az eljáró rendőrök a nő erősen ittas állapota miatt részére mentőt hívtak és kórházba szállították.

A feleségével szemben alkalmazott rendőri intézkedést észlelve a férfi még inkább indulatba jött és agresszívebbé vált, a rendőrautóban ülve a gépkocsi hátsó üléseit rugdosta, miközben a jelenlévő rendőröket intézkedésük miatt kiabálva tovább sértegette, rendkívül trágár, obszcén módon szidalmazta és fenyegette.

A férfi gyalázkodó magatartását a rendőrség épületében is tovább folytatta, a vele szemben intézkedő rendőröket hivatalos eljárásuk miatt, azt sérelmezve arrogánsan, hangosan káromkodva becsmérelte, ezért őrizetbe vételét helyezték kilátásba, melynek hatására a vádlott a cselekményével felhagyott.

Mivel a férfi a sértettek rendőri szolgálati viszonyának fennállása alatt, hivatalos eljárásuk miatt, munkakörük ellátásával összefüggésben tett kifejezései a sértettek társadalmi megbecsülését és tekintélyét munkakörük ellátása kapcsán súlyosan sértették, a Lenti Járási Ügyészség többrendbeli becsületsértés vétsége miatt emelt vádat vele szemben - közölte honlapunkkal csütörtökön dr. Németh Eszter ügyész, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes szóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek