1 post
Skip to main content

Gyalogsági ásóval támadt lánya udvarlójára és annak kocsijára a felbőszült apa Keszthelyen

2023. szeptember 06.
Jog
Letenye Média

Gyalogsági ásóval támadt lánya udvarlójára és annak kocsijára a felbőszült apa Keszthelyen

A Keszthelyi Járásbíróság 2023. szeptember 5-én (kedden) megtartott tárgyaláson jogerős ítéletet hozott annak a férfinek az ügyében, aki ásóval rongálta meg lánya barátjának kocsiját.

2022. szeptember 26-án éjszaka a sértett, a fia és egy ismerősük gépkocsival érkeztek a vádlott lakásához, hogy a fiú találkozzon a barátnőjével, a vádlott lányával.

rendorseg gyalogsagi aso

Érkezésük után nem sokkal a lány apja – minden előzmény nélkül – kezében egy gyalogsági ásóval nekitámadt az utcán a lányával beszélgető fiúnak, aki ezt észlelve gyorsan visszaült az autóba. Ezután a vádlott még két alkalommal megütötte a gépjármű jobb hátsó ajtaját, ami ettől behorpadt és az ablaka is betört. Végül az autóval érkezők elhagyták a helyszínt.

A rongálással okozott kár 84.500 forint.

keszthely auto garazdasag 2022

A Keszthelyi Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettében és rongálás vétségében. Ezért őt 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet jogerős - közölte honlapunkkal szerdán dr. Bartalné Dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Az előzmények:

A Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgattak ki egy férfit.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. szeptember 26-án 23 óra 35 percet megelőző időszakban Keszthelyen, a Nagy Imre utcában egy 60 éves helyi férfi szóváltásba keveredett egy 27 éves marcali férfival és egy 49 éves marcali nővel. Ezt követően a keszthelyi férfi az utcában parkoló személyautó jobb hátsó ablakát kitörte egy gyalogsági ásóval, majd az autó jobb első ajtó üvegén a műanyag légterelőket is letörte.

keszthely auto garazdasag 2022 2

A rendőrök a férfi elfogták, előállították a Keszthelyi Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták - olvasható a Rendőrség honlapján. (Fotók: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek