1 post
Skip to main content

Gondozott társát rabolta ki a Bázakerettyén, börtönbe küldené az ügyészség

2023. augusztus 24.
Jog
Letenye Média

Gondozott társát rabolta ki a Bázakerettyén, börtönbe küldené az ügyészség

A 39 éves vádlott férfi, egy bázakerettyei szociális intézmény lakójaként 2022. szeptember 6-án éjszaka az intézmény mosdójában észrevette, hogy kerekesszékben ülő gondozott társa dohányzik, ezért felszólította, hogy adjon neki a cigarettájából.

Mivel a sértett férfi ennek nem tett eleget, a vádlott megragadta a sértett férfi övtáskájában lévő cigarettásdobozt, azért, hogy azt elvegye tőle, azonban a sértett ezt nem engedte neki, erősen megszorítva tartotta a vádlott kezét, ezért a vádlott fel akarta borítani a sértettet kerekesszékkel együtt.

bazakerettye pszichiatriai betegek otthona es rehabilitacios intezete

Mivel ez nem sikerült, a vádlott megfenyegette a sértettet, hogy a történteket nem mondhatja el senkinek, valamint a térdével háromszor mellkason rúgta őt, aminek hatására a sértett elengedte a vádlott kezét, a vádlott pedig elvette a sértettől a cigarettát.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat a büntetett előéletű, a cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés tartama alatt elkövető férfivel szemben, melyben börtönbüntetés kiszabása mellett a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését is indítványozta - közölte honlapunkkal csütörtökön dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes szóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek