1 post
Skip to main content

Vádemelés: vízzel öntötte le a hidegben alvó hajléktalan nőt, aki reggelre kihűlt és meghalt

2023. augusztus 19.
Jog
Letenye Média

Vádemelés: vízzel öntötte le a hidegben alvó hajléktalan nőt, aki reggelre kihűlt és meghalt

A Fővárosi Főügyészség emberölés miatt emelt vádat egy 50 éves férfival szemben, akit régóta zavart a lakóházuk közelében élő hajléktalan nő, ezért azt akarta, hogy végleg elmenjen. A férfi télen egy vödör vizet öntött az alvó sértettre, aki kihűlés miatt még az éjszaka meghalt.

A vádirat szerint a vádlott a családjával egy XIX. kerületi társasházban lakott, amelynek környékén, az utcán élt a hajléktalan sértett. A sértett koldult és italozott, illetve ittas állapotban többször hangoskodott is. A nő 2020-ban fizikailag legyengült állapotban volt, a lakókörnyezete által is közismerten, helyváltoztatásra is csak korlátozottan, járókerettel volt képes.

vizzel ontotte le a hajlektalant

A vádlottat zavarta a nő életmódja, ezért megkérte, hogy menjen máshova. Miután ez nem történt meg, többször tett bejelentést, azonban a hatóságok intézkedéseit nem tartotta megfelelőnek, tehetetlennek érezte magát.

A vádlott később már a tettlegességig is eljutott. 2020 nyarán és őszén többször leöntötte a sértettet vízzel azért, hogy kellemetlenséget okozzon neki, és ezáltal eltávolítsa őt. Volt, hogy emiatt a sértett egy rövid időre elhagyta a teret, de aztán újra visszatért.

December 13-án, éjszaka, a vádlott lement az utcán parkoló autójához, majd odament a közeli posta bejáratához, ahol a nő aludt. A vádlott ismét arra az elhatározásra jutott, hogy leönti a sértettet vízzel. A férfi kis idő múlva visszatért, a plédekkel betakarózva alvó sértetthez lépett, és - annak tudatában, hogy a mozgásában korlátozott, leromlott egészségi állapotban lévő nő kihűlhet és akár meg is halhat - egy egész vödör vizet a sértettre öntött, majd magára hagyta. A sértett kihűlés miatt még az éjszaka folyamán életét vesztette.

A sértett holttestét reggel fedezték fel, és emiatt rendőri intézkedés indult. Amikor a vádlott ezt észrevette, valamint megtudta azt is, hogy a sértett kihűlés miatt halt meg, az elkövetéshez használt vödröt összetörte és kidobta a társasház melletti szemetesbe, az éjszaka során viselt ruháit és sapkáját pedig szétvagdosta és szintén kidobta.

A Fővárosi Főügyészség az 50 éves férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A videón a vádlott látható, ahogyan a vödör vízzel az alvó sértetthez megy, majd a vízzel leönti őt, ezután pedig magára hagyja - közölte az Ügyészség honlapján a Fővárosi Főügyészség.

 


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek