1 post
Skip to main content

Légipostán "gyütt" Zalába a kannabisz mag

2023. augusztus 12.
Jog
Letenye Média

Légipostán "gyütt" Zalába a kannabisz mag

Egy 48 éves cserszegtomaji férfi 2022 októberében, azzal a céllal, hogy otthonában kábítószert termesszen, interneten keresztül, Hollandiából kannabisz magokat rendelt postai kézbesítéssel.

A férfi által megrendelt 20 db mag postai küldeményben 2022. október 27-én megérkezett Magyarország területére, amikor az import küldemények ellenőrzésekor a Magyar Posta Zrt. forgalmában a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren a NAV Repülőtéri Igazgatósága kiválasztotta és visszatartotta a csomagot.

kannabisz mag webshop

A megrendelt, összesen 20 db mag mindegyike a kender növény (Cannabis sativa L.) makktermése, ép és érett, ezért azok szaporításra alkalmasak és belőlük – optimális termesztési körülmények között – legalább 18 tő kender növény lett volna nevelhető.

Miután a megrendelt kannabisz magok a fentiek szerint lefoglalásra kerültek, 2022. december elején a férfi ismételten kb. 20 db, kábítószer (kannabisz) termesztésére alkalmas magot rendelt Hollandiából azzal a céllal, hogy a magokból termőföldbe ültetve saját fogyasztásra termeszt kábítószert.

A magok postai úton ezúttal is megérkeztek a vádlott címére, melyet követően a férfi azokat cserepekbe ültette és lakóházának hálószobájában, az egyik szekrényben helyezte el, ahol lámpák segítségével megfelelő fényt is biztosított a növényi egyedek fejlődéséhez. A magokból összesen 13 tő palánta kelt ki, mely kannabisz növényeket a hatóságok a férfi lakásán lefoglalták.

Az ügyben a napokban a Keszthelyi Járási Ügyészség kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat a férfivel szemben - tudatta honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek