1 post
Skip to main content

Kamionsofőrök csatája Zalában

2023. augusztus 10.
Jog
Letenye Média

Kamionsofőrök csatája Zalában

Az 50 éves, mongol állampolgárságú férfi 2023. január 4-én a hajnali órákban kamionsofőrként Szlovénia irányából Magyarországra közlekedett a munkáltatója tulajdonában lévő tehergépkocsival és a hozzá kapcsolt kisteherautókat szállító pótkocsival.

A férfi által vezetett járművet Szlovéniában, majd Magyarországon a 86-os számú főúton több alkalommal megelőzte egy szlovén kamion, amire a férfi többszöri előzéssel reagált.

szabalytalan elozes kamion

(A fotó illusztráció)

A kölcsönös előzésekből adódó közlekedési konfliktus miatt a vádlott indulatba jött, ezért - miután a 86-os számú főúton Kálócfa belterületén ismét megelőzte a másik sofőrt - a települést elhagyva a 86-os főút lakott területen kívüli, forgalom nélküli szakaszán, kb. 05 óra 50 perckor, teljes éjszakai sötétségben a járművel a felezővonalat átlépve megállt, amely miatt a mögötte haladó sofőr is lassítva megállásra kényszerült.

Ekkor a vádlott kiszállt a járműből, és kezében egy kb. 15-20 cm hosszúságú késsel dühösen a sértett kamionjához rohant, annak lépcsőjén fellépett a vezetőfülkéhez, majd a nyitott ablakon keresztül a korábbi közlekedési incidenseket sérelmezve kiabálni kezdett a sofőrrel, miközben - azért, hogy ráijesszen - a késsel többször szúró mozdulatokat tett felé, valamint idegességében beleütött a sértett kamionjának bal oldali dupla visszapillantó tükrébe is, melynek következtében az abban lévő mindkét tükör megrepedt. Ezt követően a vádlott kamionjával távozott a helyszínről.

A rongálással okozott 432 692 forint kár nem térült meg az eljárás során.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt emelt vádat a férfivel szemben - közölte honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek