1 post
Skip to main content

Mentővel ütközött a zalai buszsofőr, pénzbírságra ítélték

2023. augusztus 09.
Jog
Letenye Média

Mentővel ütközött a zalai buszsofőr, pénzbírságra ítélték

Balesetet okozott a felnyílt hűtőrács, a sofőr mégsem győződött meg arról, hogy valaki megsérült-e. A férfi ügyében a Zalaegerszeg Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött.

Az autóbuszvezető vádlott 2022. augusztus 22-én hajnalban éjszakai, borult, esős időben és gyér forgalmi viszonyok között szállított utasokat Zalaszentiván irányából Zalaegerszeg felé. Menet közben a busz bal hátsó oldalán lévő hűtőtakaró, rácsos ajtó felnyílt és átlógott a szemben lévő sávba, amit azonban a sofőr az éjszakai látási viszonyok miatt nem észlelt.

mentok

A haladás során a felnyílt hűtőrács, a szemből érkező – megkülönböztető jelzéseket használó – mentőautó szélvédőjébe, s egy darabja az utastérbe, a sofőr arcához csapódott.
Az ütközést észlelve a busz vezetője megállt, helyére igazította a törött hűtőrácsot, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy valaki segítségnyújtásra szorul-e, visszaült a buszba és elhajtott.

A baleset következtében a mentőautó vezetője 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett: eltört az orrcsontja.

A vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt a bíróság 168.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A büntetővégzés jogerős - közölte honlapunkkal szerdán dr. Vándor Virág a Zalaegerszegi Tövényszék sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek