1 post
Skip to main content

Szétlopta Zalaegerszeget – Letartóztatták

2023. július 31.
Jog
Letenye Média

Szétlopta Zalaegerszeget – Letartóztatták

A 29 éves, munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkező pakodi férfi 2022 szeptembere és 2023 márciusa között bűncselekmények elkövetéséből próbálta meg fenntartani magát.

2022. szeptember 3-án éjszaka a Zalabér és Zalaszentgrót közötti útszakaszon közlekedett személygépkocsival, azonban a kocsiból kifogyott az üzemanyag, ezért megállított egy arra közlekedő autót, hogy segítséget kérjen. A vádlott meglátta a segíteni szándékozó sértett gépjárművében a sértett pénztárcáját, ezért azt a benne lévő okmányokkal és bankkártyával, valamint kb. 50.000 forinttal együtt magához vette és a helyszínről elfutott.

zalaegerszeg betores

A vádlott 2022. szeptember 9-én éjszaka Zalaegerszegen, egy pékség hátsó ajtaján bement, majd az ott dolgozó egyik sértett táskájából 51.000 forintot, egy másik sértettől pedig egy 6.000 forint értékű táskát lopott el. A sértettek észrevették a távozó vádlottat, ezért utána futottak, de nem érték utol.

2022. szeptember 26-án délelőtt egy zalaegerszegi élelmiszerüzletben megevett egy fánkot, egy sajtot pedig a kabátjába rejtett, majd fizetés nélkül próbált távozni.

2022. október 8-án Zalaegerszegen egy közparkban a sértett nő figyelmetlenségét kihasználva ellopta a nő táskáját a park padjáról, a benne lévő 45.000,- forint készpénzzel és 44 890 forint értékűmobiltelefonnal, majd a telefont 10.000,- forintért eladta.

2022. december 29-én reggel, Zalaegerszegen, a Vásárcsarnoknál egy ismerőse figyelmetlenségét használta ki, amikor a sértett kabátjának zsebéből 3.000,- forintot vett ki.

2023. január 5-én kora délután, Zalaegerszegen egy ruházati üzletben kb. 12.000,- forint értékű ruhákat - egy női felsőt, és egy kabátot - vett magára, melyekből az áruvédelmi eszközöket kitépte, azonban az üzlet dolgozói tetten érték a távozását megelőzően.

2023. február 23-án délelőtt Zalaegerszegen, észlelte, hogy ismerőse leejtett pénztárcájából kicsúszott 30.000,- forint, amit a vádlott felvett és azzal elfutott. A sértett utolérte a vádlottat, aki 7.000 Ft-ot a sértettnek visszaadott, a többi pénzzel ismét elfutott.

2023. március 1. napján délelőtt a zalaegerszegi Vásárcsarnokban egy árus őrizetlenül hagyott pénzt tároló dobozából 53.000,- forintot tulajdonított el. Egy másik árus észlelte a vádlott cselekményét, ezért feltartóztatta, és felszólítására a vádlott a pénzt visszaadta.

2023. március 18-án reggel, egy zalaegerszegi családi ház udvarába ment be, majd a ház bejárati ajtajáról a lakatot eltávolította, a házban kutatást végzett. Ezt követően a garázs ablakát betörte, majd a pincéből vashulladékokat akart ellopni, azonban a fémhulladékok kipakolása közben a vádlottat a rendőrjárőr tetten érte, nyomban őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a letartóztatott férfivel szemben többrendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat, melyben börtönbüntetés kiszabását indítványozta - tudatta honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek