1 post
Skip to main content

Meg sem állt a Tótszerdahelynél balesetet okozó sofőr

2023. július 24.
Jog
Letenye Média

Meg sem állt a Tótszerdahelynél balesetet okozó sofőr

A 44 éves, Tótszerdahely környéki férfi, 2023. május 22-én 16 óra 34 perckor tehergépkocsival közlekedett Tótszerdahely irányából Molnári felé.

Egy jobbra ívelő útkanyarulatban figyelmetlensége miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és a jármű bal oldali visszapillantó tükrével nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő tehergépkocsi bal oldali visszapillantó tükrének, amelynek következtében a tükörben az üveg összetört és a szilánkok berepültek a vezetőülés felőli ajtó lehúzott ablakán a sofőr alkarjának és arcának csapódva.

totszerdahely molnari baleset 2023

totszerdahely molnari baleset 2023 2

A vétlen sofőr a balesetben csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ütközés ellenére a vádlott az általa vezetett tehergépkocsival a helyszínen nem állt meg, nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében bárki megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorult-e.

A férfivel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat, melyben pénzbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltás alkalmazását indítványozta - közölte honlapunkkal hétfőn dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője. (Fotók: Ügyészség)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek