1 post
Skip to main content

Vascsővel támadtak polgárőrökre Zalában

2023. július 21.
Jog
Letenye Média

Vascsővel támadtak polgárőrökre Zalában

A 33 éves, Zalaegerszeg környéki kistelepülésen élő férfi 2022. január 25-én 17:45 óra körüli időben kihajtott lakóházának udvaráról az utcára egy rendszám nélküli személygépkocsival és azzal a faluban közlekedett.

Erre figyelt fel az éppen szolgálatban lévő helyi polgárőr, aki társával egészen hazáig követte a sofőrt annak érdekében, hogy megállítsa és intézkedés alá vonja.

vascso

A polgárőrök a szolgálati gépjárművel lassan közelítettek a lakóházhoz, majd amikor a szomszédos házhoz értek, a vádlott édesapjával kijött a ház elé az útra, majd mindketten fennhangon szitkozódva kérték számon a szolgálati gépkocsiból kiszálló, szolgálati egyenruhát viselő polgárőrön, hogy miért követték őket hazáig.

A szóváltás során a fiatalabb férfi visszafutott az udvarukba és ott a kezébe vett egy - a kerítés kitámasztására szolgáló - vascsövet, azt támadólag ütésre emelte a tőle 3-4 méter távolságra lévő sértett felé. Eközben az idősebb férfi szintén a kezében tartott egy vascsövet, amivel többször a polgárőr felé ütött, majd egy alkalommal gyomorszájon lökte a sértettet, aki ekkor engedéllyel tartott, önvédelmi gáz-riasztó fegyverét elővette, aminek hatására a támadók felhagytak a további erőszakos magatartással.

A fiatalabb férfivel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az idősebb férfi időközben elhunyt, így vele szemben az eljárást megszüntette a rendőrség - közölte honlapunkkal pénteken dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek