1 post
Skip to main content

Elsikkasztotta a kézbesített csomagok értékét a zalai futár

2023. július 20.
Jog
Letenye Média

Elsikkasztotta a kézbesített csomagok értékét a zalai futár

Egy zalaegerszegi futár cég alkalmazásában állt az a 31 éves zalaegerszegi férfi, aki 2023. március 17-én Lenti környékére volt beosztva csomagok kézbesítésére.

Ezen a munkanapon a férfi több olyan utánvétes csomagot kézbesített, amelyek ellenértékét átvette, azonban a futárok által használt informatikai rendszerbe visszaírta, visszáruzta, miszerint azokat nem tudta kézbesíteni, így a műszak végén az egyébként ténylegesen kézbesített csomagokért átvett összes ellenértéket nem fizette be a vállalkozás központjába, hanem azt magához vette majd elköltötte, illetve egy kisebb tartozását törlesztette belőle.

futar sikkasztas

A férfi 2023. március 20-án ezeket a csomagokat, mint kézbesített küldeményeket ismét bevitte a számítógépes rendszerbe, melynek következtében hiánya keletkezett, hiszen korábban a pénzt már eltette, illetve el is költötte.

A futár a keletkezett hiány leplezése céljából még aznap telefonon értesítette a cég vezetőjét, hogy ismeretlen körülmények között eltűnt a munkavégzéshez használt járműből a napi bevétel egy része.

A cég üzletágvezetője által tartott azonnali ellenőrzés azonban fényt derített arra, hogy a férfi által a rendszerbe rögzített adatok hamisak, mert a bevitt útvonalak és kézbesítési helyek eltértek egymástól.

A cselekménnyel okozott 309.870,- Ft kárt a futár általi visszafizetéssel megtérült.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a férfivel szemben és önálló intézkedésként próbára bocsátás alkalmazását indítványozta - tudatta honlapunkkal csütörtökön dr. Jánky Judit ügyész, a Zala Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek