1 post
Skip to main content

Héját fogott el a tiltott csapdával a zalai nyugdíjas

2023. július 10.
Jog
Letenye Média

Héját fogott el a tiltott csapdával a zalai nyugdíjas

A 72 éves zalaegerszegi, galambok tenyésztésével foglalkozó férfi – mivel észlelte, hogy a területen nyestek jártak, és kárt tettek a galamb állományban - 2022. november 12. napján késő délután, a nyestek vonulási útvonalán egy galambokat tartalmazó ketrecet, azon pedig két darab állatok elfogására alkalmas lábfogó csapóvasat helyezett el nyitott, működőképes állapotban, azért, hogy azokkal nyesteket fogjon el.

Másnap délelőtt az egyik csapda elfogott egy héja madarat a lábánál fogva, melyet a vádlott szomszédja észlelt, ezért értesített egy madármentéssel foglalkozó szakembert, aki a sérült, vérző lábú madarat kiszabadította.

heja csapda

Mivel a lábfogó csapóvas használata tilos, a vádlott tiltott vadászati módon végzett vad elfogására irányuló tevékenységet, a héja madárral szembeni bánásmód pedig alkalmas volt arra, hogy a madár maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, ezért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség orvvadászat bűntette és állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a férfivel szemben - közölte honlapunkkal hétfőn dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Tövényszék ügyésze, helyettes sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek