1 post
Skip to main content

Kukoricásban termesztették a drognak valót Zalában

2023. július 05.
Jog
Letenye Média

Kukoricásban termesztették a drognak valót Zalában

A 39 éves nemesrádói férfi 2021 tavaszán kannabisz magokat szerzett meg, melyeket a lakóhelyén elültetett, és a magokból kikelt 14 tő kannabisz növényt gondozta és öntözte, termesztette. Emellet a férfi marihuánát és amfetamint tartalmazó port is vásárolt saját használatra, mely kábítószerekből fogyasztott is.

2021. május 26 - án a rendőrök kutatást tartottak a férfinél, ahol a kannabisz növényeken kívül amfetamint is lefoglaltak tőle.

nemesrado kabitoszer

A férfi a nála tartott kutatást és lefoglalást követően 2021. augusztus 12 napjáig az élettársa nemesrádói mezőgazdasági területén ismételten kannabisz növényeket termesztett oly módon, hogy a kukoricával bevetett ingatlanon, tíz helyen, kannabisz növények termesztésére alkalmas területeket alakított ki, ezeken öntözőrendszert telepített, illetve a talaj minőségének javítása érdekében tőzeget fektetett le.

A vádlott legalább 10 tő kannabisz palántát ültetett el, majd a növekedésnek indult növényeket a 13 éves gyermekének segítségével gondozta.

A férfi és gyermeke a kannabisz növényeket tápoldattal öntözték, a kifejlett növényeket karóval és hálóval a talajhoz rögzítették, illetve annak érdekében, hogy a kannabisz növények ne magasodjanak a kukorica fölé, a növények szárait rendszeresen visszahajtották.

A gyermek a növényeket az apjától kapott utasítások szerint gondozta, a férfi kifejezetten felhívta a gyermeke figyelmét arra, hogy ha a kannabisz növény a kukorica fölé nő, azt hajtsa vissza, azonban a virágzó állapotban lévő kannabisz növényekhez ne nyúljon.

nemesrado kabitoszer 2

A férfi az ültetvényt 2021. augusztus 12- én – mivel a rendőrök aznap is kutatást tartottak nála - a leleplezéstől félve, felszámolta.

2021. október 5-én a rendőrök megtalálták és lefoglalták a kannabisz növények gondozásához használt eszközöket, valamint a kannabisz növények szárcsonkjait.
A férfi lakóhelyén egy amfetaminnal és kokainnal is szennyezett porcelán tányért, plasztikkártyát és csődarabot foglaltak le.

A férfivel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával, kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat, melyben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a napokban - közölte honlapunkkal szerdán dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes szóvivője. (Fotók: Ügyészség)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek