1 post
Skip to main content

Autók feltöréséből próbált megélni egy becsehelyi férfi

2023. június 26.
Jog
Letenye Média

Autók feltöréséből próbált megélni egy becsehelyi férfi

A 39 éves becsehelyi lakosú férfi korábbi szabadságvesztésből történt szabadulását követően munkahellyel, megélhetését biztosító jövedelemmel nem rendelkezett, ezért elhatározta, hogy Nagykanizsán és környékén gépkocsikból próbál meg pénzt, vagy egyéb pénzzé tehető értéktárgyakat eltulajdonítani, és így biztosítja megélhetését.

Az elhatározásnak megfelelően a vádlott 2022 októberétől, két és fél hónap alatt 12 alkalommal lopott személygépkocsikból.

autofeltores

2022. október 1-jén a becsehelyi közösségi ház udvarán egy személygépkocsi szélterelőjét leemelte és résnyire lehúzott ablakán keresztül benyúlva nyitotta ki ajtaját, és egy táskát lopott el az abban levő okiratokkal, és készpénzzel együtt, majd október 13-án egy tótszentmártoni családi ház udvarában leállított nyitott gépkocsiból próbált meg értékeket keresni, azonban ez alkalommal nem járt sikerrel.

Még ugyenezen a napon, egy tótszerdahelyi presszó előtt, két nyitva hagyott gépkocsiból is lopott, egyikből egy pénztárcát, iratokkal és bankkártyával együtt, a másikból pedig egy táskát. A táska tulajdonosa tetten érte a vádlottat, aki a táskával együtt elmenekült a helyszínről.

2022 novemberében és decemberében Nagykanizsán nyolc alkalommal vitte el személygépkocsikból a tulajdonosok értékeit, pénztárcáit, táskáit, irataikkal együtt úgy, hogy hat alkalommal betörte a lezárt gépkocsik szélvédőjét, kétszer pedig a nyitva hagyott gépkocsikból lopott.

A vádlott összesen több mint 700.00,- forint értéket tulajdonított el, és közel 300.000,-forint rongálási kárt okozott a személygépkocsikban.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfivel szemben többrendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat, melyben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben - tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek