1 post
Skip to main content

Utazó megélhetési bűnöző ellen emeltek vádat Zalában

2023. június 25.
Jog
Letenye Média

Utazó megélhetési bűnöző ellen emeltek vádat Zalában

A 49 éves, büntetett előéletű, nagyberki illetékességű, munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkező férfi azzal biztosította megélhetését, hogy az ország különböző pontjain hegyi pincékbe surrant be, valamint a pincéknél parkoló személygépkocsikat nyitott ki, és az ott talált pénztárcákat ellopta.

jog 2023

A férfi 2021. augusztus 28-án Zalaegerszeg Avashegyen, illetve 2021. szeptember 10-én Zalaegerszeg Karácsonyhegyen ment hegyi pincékhez, mindkét helyen pénztárcákat tulajdonított el, amelyekből a pénzt kivette, a pénztárcákat pedig a személyes okmányokkal és bankkártyával együtt eldobta.

2022. január 6-án Szekszárdon, egy tehergépkocsi, és egy erőgép tanksapkáját is felfeszítette, majd azokból gázolajat tulajdonított el.

2022. január 29-én Szekszárdon szintén egy pincébe besurranva, pénztárcát vitt magával, melyből a pénzt kivette, a tárcát pedig iratokkal együtt eldobta.

2022. március 30-án ismét Zalaegerszegre utazott, ahol egy Kisfaludy hegyen lévő ingatlanon tárolt személygépkocsiból próbálta meg ellopni a sértett pénzét, azonban a sértett tetten érte, ezért a vádlott a megtalált 55.000,- forintot a földre dobta és elmenekült e helyszínről.

2022. április 10-én Zalaegerszeg, Kápolna hegyen ment be egy pince épületbe, ahol megtalálta az udvaron parkoló gépkocsi kulcsát, majd a kocsit kinyitva abból eltulajdonította a sértett pénzét.

A vádlott hat alkalommal összesen közel 500.000,- forintot tulajdonított el a sértettektől.

A többszörös visszaeső férfivel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat, melyben börtönbüntetés kiszabását indítványozta - közölte honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek