1 post
Skip to main content

Idős zalai asszony 800 ezer forintját lopták el az országot járó ereszcsatornások

2023. június 01.
Jog
Letenye Média

Idős zalai asszony 800 ezer forintját lopták el az országot járó ereszcsatornások

Négy román állampolgárságú, Budapesten és Gyömrőn élő fiatal férfi 2022 júniusában közösen, egy bérelt gépjárművel járta az országot, hogy tetőfedő és bádogos munkát végezzenek.

A 27 éves I. rendű vádlott intézte a pénzügyeket, valamint finanszírozta a maga és vádlott társai lakhatását és napi megélhetését.

ereszcsatorna

(A fotó illusztráció)

A vádlottak 2022. június 17-én Búcsúszentlászlóra érkeztek, majd egy idős korú, egyedül élő nő házához mentek, akinek 15.000,- forint ellenében ereszcsatorna szerelést ajánlottak, amit a nő el is fogadott.

A vádlottak szakszerűtlenül, de fel is szerelték az ereszcsatornát, majd amikor a munkát a sértett nő ki akarta fizetni, behívta a konyhába I. rendű vádlottat.

A vádlott meglátta, hogy a sértett a szobában tartotta a megtakarított pénzét, és ezért azt mondta az idős nőnek, hogy mégis többet kér, majd amikor a nő a kérésnek megfelelően fizetett, a sértett idős korából eredő figyelmetlenségét és hiszékenységét kihasználva, ugyanígy, többször is még több pénzt kért el tőle, majd, majd távozott a házból.

I. rendű vádlott az így eltulajdonított 800.000,- forintot a gépjárműben megszámolta és társainak elmondta, hogy a sértettől több pénzt szerzett meg, mint ami járt volna, majd a pénzen a vádlottak elosztoztak egymás között.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség I. rendű vádlottal szemben kifosztás bűntette, II., III., és IV. rendű vádlottakkal szemben pedig pénzmosás bűntette miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta - tudatta honlapunkkal csütörtökön dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes szóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek