1 post
Skip to main content

Fegyház vár a strómanra, akinek Zalában tárgyalják az ügyét

2023. május 14.
Jog
Letenye Média

Fegyház vár a strómanra, akinek Zalában tárgyalják az ügyét

Csalásból származó pénzt fogadott a bankszámláin.

Az 51 éves pécsi férfi 2020 tavaszán két bankszámlát is nyitott ismeretlen személy megbízásából. A számlanyitás célja mindkét esetben az volt, hogy az ismeretlenül maradt elkövető az általa interneten eladásra kínált, de valójában nem létező mobilházak és irodakonténerek eladása során a befolyó vételárösszegeket a vádlott nevére nyitott számlákra utaltassa a valótlan tartalmú hirdetésekkel megtévesztett sértettek által.

targyalas  

A vádlott ily módon nyitott bankszámláira 2020 tavaszán négy alkalommal, összesen közel 7 millió forintot utaltak a gyanútlan, megtévesztett vásárlók, akik a megrendelt mobilházakat és irodakonténereket sosem kapták meg. A vádlott a számlájára érkezett összegeket még aznap felvette készpénzben.

A vádlott tisztában volt azzal, hogy a számláira érkező, majd általa készpénzben felvett pénzösszegek más által elkövetett bűncselekményből származnak.

A többszörös visszaeső férfivel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség pénzmosás bűntette miatt emelt vádat a napokban, melyben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta - tudatta honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes szóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek