1 post
Skip to main content

Halállal végződött a kocsmai verekedés Zalában

2023. május 11.
Jog
Letenye Média

Halállal végződött a kocsmai verekedés Zalában

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki egy presszóban ismerősének halálos sérülést okozott.

A zalai településen élő vádlott 2021. december 17. napján baráti társaságával egy presszóban tartózkodott, ahol a sértett is italozott.

rendorseg fenyhid

A kora esti órákra ittas állapotba került sértett a presszó vendégeit zavaró, zaklató módon viselkedett. A vádlott asztaltársaságába tartozó ismerőseivel is kötekedett, egyikükkel dulakodni is kezdett.

A vádlott megelégelve az ittas férfi viselkedését, előbb távozásra szólította fel, majd megütötte a sértettet, aki egyensúlyát elveszítve elesett, és feje a kőpadlónak csapódott.

A fejsérülés következtében a sértett néhány nappal később a kórházban elhunyt.

A bíróság a 2023. februárjában hozott ítéletével a vádlottat – a váddal egyezően – halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért 3 év börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a védelem felmentés, illetve enyhítés iránt fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt - közölte az ügyészség honlapján csütörtökön a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség.

Az eset a Zala megyei Csatáron történt.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek