1 post
Skip to main content

Ittasan és bedrogozva hajtott egy házba Zalaegerszegen

2023. május 10.
Jog
Letenye Média

Ittasan és bedrogozva hajtott egy házba Zalaegerszegen

Kábítószer birtoklásának vétsége és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség azzal a 38 éves zalaegerszegi férfivel szemben, aki tavaly május 17-ére virradó éjszaka leittasodva, és kábítószer hatása alatt ült a volán mögé, majd hajtott be egy ház ajtaján személygépkocsijával.

A vádirat szerint a férfi 2022 áprilisában Amszterdamban vásárolt marihuánát, melyből több alkalommal is fogyasztott cigaretta formájában. Így történt ez 2022. május 16-án is, amikor a férfi az esti órákban hölgy ismerősével szórakozott egy zalaegerszegi vendéglátóhelyen, ahol a marihuána fogyasztáson túl erősen le is ittasodott.

ittasan hazba hajtott autoval zalaegerszeg 2022

A szórakozóhelyen egészen zárásig tartózkodtak, majd éjjel egy óra körüli időpontban a férfi - állapota ellenére – a volán mögé ült, utasként pedig nő ismerősét szállította.

A férfi – ittasságából és bódultságából eredő figyelmetlensége miatt – a járművel útközben egy kanyarodás során letért az úttestről, és nekiütközött egy tűzcsapnak, melyet kidöntött, az ütközést követően azonban tovább vezette a személygépkocsit.

A férfi nagyságrendileg egy kilométert haladt tovább, amikor egy kereszteződéshez érve balra kívánt kanyarodni, azonban egyenesen haladt tovább, felhajtott a járdára, majd egy ingatlan nyílászáróin keresztül az épület földszinti részébe hajtott.

A férfi és utasa a balesetet követően a gépjárműből kiszálltak, majd a gépkocsit hátrahagyva gyalogosan távoztak a helyszínről.

A tűzcsapban és az ingatlanban anyagi kár keletkezett.

A férfival szemben az ügyészség a vádiratban kábítószer birtoklásának vétsége és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt pénzbüntetés kiszabását, és járművezetéstől eltiltást indítványozott a napokban - közölte honlapunkkal szerdán dr. Jánky Judit a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes sajtószóvivője.

Az esetről Facebook oldalára egy videót is feltöltött az ügyészség.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek