1 post
Skip to main content

Mentővel ütközött egy zalai buszsofőr, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt

2023. május 09.
Jog
Letenye Média

Mentővel ütközött egy zalai buszsofőr, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt

2022. augusztus 22-én a hajnali órákban Zalaszentiván felől Zalaegerszeg irányába közlekedett autóbusszal az 55 éves kisbucsai férfi, amikor a busz bal hátsó oldalán található hűtőtakaró, rácsos ajtó felnyílt, ezért az átért a bal oldali sávba, amit a vádlott az éjszakai látási viszonyok miatt nem észlelt.

Ekkor a vádlott által vezetett járművel szemben haladt, megkülönböztetett jelzések használatával egy mentőgépkocsi, és amikor elhaladtak egymás mellett, a busz felnyílt hűtő ajtaja a mentő bal elejének ütközött, betörte annak szélvédőjét, és a rácsos ajtó egy letört darabja a mentő utasterébe repült és a mentőautó sofőrjének arcába csapódott.

mentok

(A fotó illusztráció)

A vádlott észlelte az ütközést, megállt, majd a buszból kiszállt, és a hűtőrácsot a helyére igazította, azonban anélkül, hogy a szintén a közelben megálló mentőgépkocsihoz odament volna, a buszba visszaült és elhagyta a baleset helyszínét.

A vádlott nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében bárki megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorul-e.

A mentőgépkocsi sofőrje a balesetben súlyosan megsérült.
 
A Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a férfivel szemben, melyben pénzbüntetés kiszabását indítványozta - közölte honlapunkkal kedden dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek