1 post
Skip to main content

Kecskére káposztát - Kipakolta a zalai lovardát az enyveskezű lovász

2023. április 14.
Jog
Letenye Média

Kecskére káposztát - Kipakolta a zalai lovardát az enyveskezű lovász

2019 szeptemberétől 2021 augusztusáig lovászként dolgozott a külföldi sértettek pusztaapáti családi házához tartozó lovardában az 50 éves bácsalmási lakosú férfi, aki a munkavégzés - 12 ló gondozása és a birtokon való fűnyírás - elvégzése érdekében egy lakókocsiba oda is költözött a sértettek birtokára.

2020 őszén a sértettek hazautaztak Németországba, majd 2021. augusztus végéig nem is tudtak Magyarországra visszajönni, ezért megállapodtak a lovász férfivel, hogy az udvart, a medencét karbantartja, a lovakat takarmányozza, és a vízdíjat is befizeti a sértettek által rendszeresen utalt pénzből.

lo

(A fotó illusztráció: Pixabay/rihaij)

A vádlott férfi az állagmegóvás érdekében még kulcsot is kapott a családi házhoz, valamint a hozzá tartozó vendégházhoz.

A férfi azonban kihasználva a sértettek bizalmát és távollétét, a sértettek ingatlanából több mint 6,5 millió forint értékben tulajdonított el különböző használati tárgyakat – főleg műszaki cikkeket, szerszámokat, építő anyagokat, de bútorokat, dísztárgyakat is – , valamint a sértettek barátja által a vendégháznál hagyott közel 3,5 millió forint értékű motorkerékpárt, majd azokat a saját ingatlanába vitte.

Emellet a vádlott férfi az elvégzendő feladatainak sem tett eleget, az udvart nem gondozta, a lovakat nem takarmányozta és gondozta megfelelően, a ház állagmegóvása érdekében sem intézkedett amikor a bojler tönkrement, ezért a házban nagy mennyiségű víz folyt ki, amely a falakat és a ház több helyiségét is eláztatta.

A férfi a sértettek által a vízdíj befizetése céljából neki rendszeresen utalt pénzből, valamint az egyik ló elpusztulását követően a lótetem elszállíttatásának költségeire utalt pénzből több mint 800.000,- forintot is eltulajdonította és a saját céljaira fordította.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség lopás bűntette és sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a férfivel szemben, melyben börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását is indítványozta - tudatta honlapunkkal pénteken dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes szóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek