1 post
Skip to main content

Késsel próbálta tartozását behajtani a zalai férfi

2023. április 13.
Jog
Letenye Média

Késsel próbálta tartozását behajtani a zalai férfi

A Keszthelyi Járási Ügyészség emelt vádat azzal a 49 éves keszthelyi férfivel szemben, aki 2022. július 3-án az esti órákban keszthelyi otthonában kereste fel adósát, akire az utcán késsel támadt rá, hogy a tartozása megfizetése érdekében megfenyegesse.

A vádirat szerint a büntetlen előéletű keszthelyi férfi 2022. július 3-án egy kerékpárt és egy hangszórót adott el helybeli ismerősének azzal, hogy az áruk 18 000 forintos ellenértékét pár nap múlva a fizetéséből fogja kifizetni.

Mivel az adós nem rendezte tartozását, a vádlott 2022. július 9-én 18 óra 30 perc körüli időben erősen ittas állapotban, egy konyhakéssel a kezében megjelent a sértett keszthelyi otthonánál, hogy a sértettől behajtsa a tartozását.

keszthely keseles

A férfi a nap folyamán már telefonon is többször felhívta a sértettet, hogy haladéktalanul fizessen, sőt üzenetet írt neki, melyben veréssel és leszúrással is megfenyegette őt.

A sértett lakóházánál megjelenő vádlott csak a sértett édesanyját találta otthon, akivel közölte, hogy megöli a fiát, ha nem adja meg a tartozását.

Miután a sértett hazaért és megkapta az üzenetet, 20.00 óra körüli időben felhívta telefonon a vádlottat, aki tíz perc múlva ismételten megjelent a sértett háza előtt, majd a pénz megadását követelve az utcán egy alkalommal, erőteljes mozdulattal, tenyérrel arcon ütötte a sértettet.

Ezt követően a kezében tartott kb. 20 cm pengehosszúságú konyhakéssel megindult a sértett felé, aki ekkor a kezét lefogta, mire a kést a vádlott eldobta, majd dulakodni kezdett a sértettel, aki ellökte magától a támadót.

A férfi fel akarta venni az eldobott kést, de az időközben megjelenő hozzátartozók közül az egyik nő megelőzte őt, felvette a kést és távolabb dobta, ami miatt a vádlott úgy pofon ütötte, hogy vérezni kezdett a szája.

A Keszthelyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette és könnyű testi sértés vétségének kísérlete miatt emelt vádat a férfivel szemben és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A cselekményről készült videó az ügyészség honlapján az alábbi linken érhető el:

http://ugyeszseg.hu/kessel-probalta-tartozasat-behajtani-a-ferfi-videoval-a-zala-varmegye
(Forrás: ugyeszseg.hu)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek