1 post
Skip to main content

Évekig sikkasztott a közös képviselő Lentiben

2023. március 31.
Jog
Letenye Média

Évekig sikkasztott a közös képviselő Lentiben

1997 óta látta el egy Lenti társasház közös képviseletét az 70 éves helybeli férfi, aki maga is a társasház lakója volt.

A férfi feladatát képezte a közös költség beszedése a lakóktól, a közüzemi és egyéb díjak kifizetése, a társasház vagyonának, házipénztárának, bankszámlájának kezelése, a társasházi éves beszámolók elkészítése és szükség esetén a javítással, felújítással kapcsolatos ügyek intézése.

A társasház lakói a vádlottnak havonta, készpénzben, hiánytalanul befizették az őket terhelő esedékes költségeket, a társasház felé tartozása vagy elmaradása egyetlen lakónak sem volt.

lenti

A lakóközösség 2019-re megelégelte, hogy a közös képviselő a korábbi évek lakógyűlésein tett ígéretei ellenére nem intézkedett a társasház beázó, javításra szoruló tetejének felúítása érdekében.

Mivel a férfi a 2019 májusában megtartott társasházi lakógyűlésen a társasház tényleges vagyoni helyzetéről is ellentmondó nyilatkozatokat tett, a lakók felszólították a közös képviselőt, hogy a társasház vagyonát adja át, és tételesen számoljon el anyagilag.

A közös képviselő lemondott tisztségéről, azonban sem a társasház irataival, sem a vagyonával nem tudott hiánytalanul elszámolni.

A férfi által az évek során eltulajdonított több mint 2 millió forint hiányosságot a férfi többszöri felszólítás és a vele szemben kezdeményezett polgári peres eljárás ellenére sem fizette meg.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a férfivel szemben, a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt - közölte honlapunkkal pénteken dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes szóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek