1 post
Skip to main content

Sört rabolt késsel Bázakerettyén

2023. március 28.
Jog
Letenye Média

Sört rabolt késsel Bázakerettyén

A 20 éves hajléktalan férfi 2022. április 6-án este édesanyja, és annak élettársa által használt bázakerettyei önkormányzati bérlakás több helyiségének ablakait is betörte egy gereblyével, amivel 134 722 forint kárt okozott.

A férfi 2022. július 23-án a bázakerettyei vegyesboltban egy konzervet szeretett volna hitelben vásárolni, azonban az eladó azt nem adta neki oda.

bazakerettye

Ekkor a boltot a férfi bosszankodva elhagyta, azonban nem sokkal később a fejére húzott baseball sapkában, arcát kendővel eltakarva visszatért a bolthoz, és egy késsel a kezében berontott az üzletbe, ahol az eladón kívül még két vásárló tartózkodott, akik ijedtségükben az üzletből kimenekültek.

A férfi a kést maga elé tartva nagy lendülettel megindult a bolt belseje felé, ahol az egyik hűtőpultból kivett összesen 5 doboz sört azt kosarába tette és a kést a kezében mindvégig maga előtt tartva megindult a kijárat felé.

Ekkor kijelentette, hogy „Most lehet hívni a rendőrséget!”, majd a boltból a kosárral és a sörrel együtt távozott.

A férfi néhány nap múlva, 2022. július 27-én este a nagykanizsai hajléktalanszálló kapujánál ingerülten kezdett viselkedni, mivel a kapunál becsengetést követően várnia kellett. A szálló egyik dolgozója rászólt a férfire, aki ekkor előbb teljes erővel belerúgott a szálló kiskapujába, majd az ajtón lévő dróthálót kézzel megrángatta, amitől az ajtó meg is sérült.

Viselkedése miatt a férfit reggelig kitiltották a szállóról, ezért dühében két alkalommal megrúgta a közelben lévő egyik fa törzsét, majd egy a közelben parkoló, személygépkocsit próbált meg kézzel megemelni. A ruházatából pedig egy kést vett elő, s ordítozva elhagyta a szálló területét, melynek során azt kiabálta, hogy bemegy a legközelebbi dohányboltba, és ott fog késsel magának cigit szerezni, hiszen ezt már korábban is megtette.

Erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkoztatást vagy riadalmat keltsen. Ezen cselekményét követően a férfit őrizetbe vették, majd elrendelték letartóztatását.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség rablás bűntette, garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt emelt vádat a letartóztatott férfi ellen, melyben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt - tájékoztatta honlapunkat kedden dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze,helyettes szóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek