1 post
Skip to main content

A kerkateskándi polgármesteri hivatalból lopott a falunapon leittasodott férfi

2023. március 17.
Jog
Letenye Média

A kerkateskándi polgármesteri hivatalból lopott a falunapon leittasodott férfi

A 2022. július 23-án megtartott kerkateskándi falunapi rendezvényen szórakozott egy 26 éves férfi, aki a rendezvény után ittas állapotban – észlelve, hogy a polgármesteri hivatal épületének egyik ablaka bukóra nyitva maradt – úgy döntött, hogy oda megpróbál bejutni, és értékeket eltulajdonítani.

A férfi július 24-én a kora hajnali órákban az ablakon benyúlva a zárat kiakasztotta, majd bemászott az épületbe, ahol a polgármesteri iroda zárt ajtaját benyomta, és az íróasztalfiókból eltulajdonította a polgármester lezárt lemezkazettáját a benne lévő magánokirataival, 212.500 forint készpénzzel és 2 Euróval együtt.

Az épület rendezvénytermében található pénztárgépből 8.000 forintot vett magához.

kerkateskand polgarmesteri hivatal

(A kerkateskándi polgármesteri hivatal. Fotó: Facebook)

A tolvaj az ellopott lemezkazettát édesanyja lovászi otthonába vitte, ahol azt felfeszítette, a benne lévő pénzt magához vette, a magánokiratokat, valamint a cselekmény elkövetésekor viselt ruházatát és cipőjét pedig - a felelősségre vonás elkerülése érdekében - elégette.

A férfi a lemezkazettát nevelőapjának adta, aki azt kérése szerint átvette tőle, és még aznap hajnalban a Mura folyóba dobta azért, hogy a vádlottal szembeni esetleges büntetőeljárás sikeres lefolytatását meghíúsítsa.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség a férfivel szemben lopás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat, a nevelőapával szemben pedig bűnpártolás vétsége miatt az eljárást megrovás alkalmazása mellett megszüntette - közölte honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes szóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek