1 post
Skip to main content

Egy nő határtalan bosszúja, aki zaklatta, jelentgette a zalai buszsofőrt

2023. február 26.
Jog
Letenye Média

Egy nő határtalan bosszúja, aki zaklatta, jelentgette a zalai buszsofőrt

Egy 1987-ben született petrikeresztúri nő és az autóbuszvezetőként dolgozó sértett 2020 októberét megelőzően "kapcsolatban" álltak egymással, melynek a férfi vetett véget.

A nő ebből eredő konfliktusuk miatt 2020. október 5-én a férfit autóbuszvezetés közben arcon ütötte, amely cselekménye miatt a Zalaegerszegi Járásbíróság a 2021. november 24. napján jogerőre emelkedett, ítéletével közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt 200.000,-Ft pénzbüntetésre ítélte.

volanbusz

Ezt követően a nő a bíróság által kiszabott pénzbüntetés, és a korábbi viszonyuk miatt neheztelt a férfire, ezért 2021. november 24-től kezdődően, a 2022. augusztus 17-ig tartó időszakban, a férfit az általa vezetett buszjáraton – melyen a nő napi szinten utazott - rendszeresen, napi szinten provokálta, a munkavégzését próbálta ellehetetleníteni, a férfivel kötözködött, szidalmazta, és a feleségét is trágár kifejezésekkel illette.

A nő a sofőrt a munkavégzésben rendszeresen hátráltatta, igyekezett napi szinten kellemetlenséget okozni neki, így például a buszt megdobálta, a jegyvásárlásnál szándékosan húzta az időt, az indulni készülő busz ajtajába beállva megakadályozta a busz indulását, a férfit szidalmazta, veszekedett vele, korábbi kapcsolatukat felemlegetve az utasok előtt rendkívül kellemetlen és megalázó helyzetbe hozva a férfit és családját.

A nő több alkalommal valós utazási szándék nélkül is megjelent a buszon azért, hogy a férfit hátráltassa. A nő számtalan esetben tett alaptalan bejelentéseket, panaszokat a férfi munkáltatójához, melyekben a sofőr munkavégzését kifogásolta, azért, hogy ezzel is kellemetlenséget okozzon neki.

A férfi munkáltatója a nő viselkedése miatt a férfi által vezetett buszjáraton ún. zavarelhárító munkatársakat volt kénytelen alkalmazni a buszjárat zavartalan közlekedése és a sofőr nyugalma érdekében.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyész-szóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek