1 post
Skip to main content

Késsel, majd gáz-riasztó fegyverrel támadó garázda Zalaváron

2023. február 12.
Jog
Letenye Média

Késsel, majd gáz-riasztó fegyverrel támadó garázda Zalaváron

Egy 1988-ban született zalavári férfi 2022. október 3-án 17 óra körül, erősen ittas állapotban a Zalavár, Petőfi Sándor utca 1. szám előtti parkolóban tartózkodott, amikor szóváltásba került egy ismerős férfivel. A vita során a vádlott elővett a ruházatából egy kb. 7,5 cm pengehosszúságú zsebkést, és azzal a férfi felé hadonászott, miközben azzal fenyegette meg őt, hogy „megöllek”.

A férfi azonban védekezésül egyik kezével a vádlott kezét megragadta, másik kezével pedig a vádlottat arcon ütötte, majd a kést erővel a vádlottól elvette, melynek során a kés a férfi jobb kezének középső ujját megvágta, és könnyű sérülést szenvedett. Ezt követően a kést eldobta az udvar egy bokros részére, hogy a vádlott ne tudjon hozzáférni.

jog

A vádlott elment a kést megkeresni, majd elővett a ruházatából egy lőfegyvernek nem minősülő, azonban kivitele, alakja alapján lőfegyvernek látszó, 8 mm Knall kaliberjelű, Rhöner SM-15 típusú, üzemképes gáz-és riasztófegyvert, – melyhez 4 db kaliberének megfelelő gáztöltény-hüvely tartozott –, és a fegyvert a férfire szegezte, miközben lelövéssel fenyegette és szidalmazta őt. Időközben egy, a helyszínen tartózkodó személy rendőri segítséget kért.

A vádlott a rendőri intézkedés során ellenállást tanúsított, megpróbálta magát kivonni a rendőri intézkedés alól. A vádlott cselekményével olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség fegyveresen és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyész-szóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek