1 post
Skip to main content

Firnyákos lopási kísérlet az áruházból

2023. január 23.
Jog
Letenye Média

Firnyákos lopási kísérlet az áruházból

Egy 1992-ben született söjtöri férfi 2022. július 3-án 15 óra 30 perc körül társával, egy fiatalkorú fiúval vásárlás céljából megjelentek egy Keszthely, Csapás u.-i áruházban, ahol hirtelen ötlettől vezérelve elhatározták, hogy onnét fizetés nélkül tulajdonítanak el különféle árukat és azokat később közösen elfogyasztják, illetve használják.

Egymás tevékenységéről tudva ruhaneműket, cipőket, élelmiszereket, szeszes italokat, szerszámokat, mérleget, parfümöt tettek bevásárló kosarukba, majd a próbafülkébe mentek, ahol az áruvédelmi eszközöket eltávolították a termékekről, azokat a próbafülkében található szőnyeg alá rejtették, az új cipőket felvették, saját használt cipőjüket a cipősdobozba tették.

Az eltulajdonítani szándékozott termékeket a ruházatuk alá rejtették, így hagyták el a próbafülkét, ahol a rendőrök már várták őket, az áruház biztonsági szolgálata ugyanis – akiknek gyanús volt a vádlott és társa viselkedése – végig figyelemmel kísérte a mozgásukat és kihívták a rendőröket is az áruházba. A ruházat átvizsgálása során a vádlottól 44.634 Ft, társától 29.934 Ft értékű termék került lefoglalásra.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

jog


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek