1 post
Skip to main content

400 ezres pénzbüntetést kapott a bánokszentgyörgyi tolvaj

2024. július 04.
Jog
Letenye Média

400 ezres pénzbüntetést kapott a bánokszentgyörgyi tolvaj

Az épület felújítási munkálatait kihasználva lopott elektronikai eszközöket az a férfi, akit a Zalaegerszegi Járásbíróság jogerősen pénzbüntetés megfizetésére kötelezett.

A vádlott 2023 nyarán az egyik zalaegerszegi gimnázium felújításánál dolgozott, mialatt lehetősége adódott, hogy az első emeleti – kulccsal be nem zárt – kémia szertárból ellopja az ott tárolt táblagépeket.

banokszentgyorgy lopas 2023

(Fotó: police.hu)

A férfi 4 alkalommal összesen 32 darab elektronikai eszközt tulajdonított el, amelyeket szétosztott rokonai és ismerősei között, akik nem tudtak azok lopott voltáról. A vádlott a Zalaegerszegi Tankerületi Központnak összesen 1.308.610 forint kárt okozott, amelyből 858.775 forint – 21 darab táblagép feltalálása miatt – megtérült.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött, s a vádlottat folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt 400.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A büntetővégzés jogerős - tudatta a Letenye Médiával csütörtökön dr. Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Előzmények itt: 32 tabletet lopott egy bánokszentgyörgyi férfi, majd szétosztotta a rokonai és barátai között.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek