1 post
Skip to main content

Vádemelés: Halálos balesetet okozott a tolató sofőr Nagylengyelben

2024. május 29.
Jog
Letenye Média

Vádemelés: Halálos balesetet okozott a tolató sofőr Nagylengyelben

A 34 éves Zala vármegyei kistelepülésen élő férfi 2023. február 26-án a reggeli órákban személygépkocsival közlekedett Nagylengyelben, a Dózsa György út egyik ingatlanának bejárati hídján, úgy hogy a jármű eleje az ingatlan kapuja felé nézett és kissé átlósan helyezkedett el.

Amikor a vádlott a járművel hátramenetben elindult, hogy a Dózsa György útra felhajtson és azon balra, Gellénháza irányába tovább haladjon, figyelmetlensége miatt későn észlelte, s ezért nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról, Petrikeresztúr irányából a Dózsa György úton közlekedő személygépkocsinak, aminek neki is ütközött.

nagylengyel halalos baleset 2023

nagylengyel halalos baleset 2023 2

(Helyszínelési fotók: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

A vádlott autója tengelye körül megpördülve a vízelvezető árokba csapódott, a sértett kocsija pedig - melyet egy férfi vezetett, utasként édesanyját szállítva - a vízelvezető árokba csúszott, melynek során egy közúti jelzőtáblákat tartó oszlopnak, s végül a Dózsa György út 24. számú ingatlan beton hídfőjének ütközve állt meg.

A baleset következtében az idős nő a helyszínen meghalt, fia pedig 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A baleset oka az volt, hogy a vádlott KRESZ szabályt szegve, az úttestre történő felhajtása és a bejárati hídról történő elindulása, tolatása során, nem biztosított elsőbbséget az úttesten szabályosan közlekedő személygépkocsi vezetőjének.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfivel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a napokban - közölte honlapunkkal szerdán dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek