1 post
Skip to main content

Gépkocsi roncsot bontottak az udvaron, ügy lett belőle, de az ügyészség "megkönyörült" rajtuk

2024. május 12.
Jog
Letenye Média

Gépkocsi roncsot bontottak az udvaron, ügy lett belőle, de az ügyészség "megkönyörült" rajtuk

A Zala megyei kistelepülésen élő férfi nehéz anyagi körülményeire tekintettel ajándékba kapott egy forgalomból kivont gépkocsi roncsot azzal a céllal, hogy annak fémalkatrészeit hulladékgyűjtőben leadva bevételre tegyen szert.

A férfi a lakóingatlana udvarán 2022. május 14-én kezdte meg a roncs szétbontását, melyhez ismerősétől, a másik vádlott férfitől kért segítséget.

illegalis autobonto

Tevékenységüket a bejelentés alapján helyszínre érkezett rendőrök felszólítására hagyták abba.

Az üzemképtelen gépkocsi roncsok a hulladékról szóló törvény értelmében veszélyes hulladéknak minősülnek, melyekkel való bárminemű tevékenység csak a hulladékgazdálkodási hatóság által kiadott hulladékgazdálkodási engedély, vagy nyilvántartásba vétel alapján végezhető.

A vádlottak azonban ilyen engedéllyel nem rendelkeztek, ezért elkövették a veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettét.

Figyelemmel a terheltek beismerésére, megbánására, büntetlen előéletére, a jelentős időmúlásra, egyikük idős korára, a cselekmény tárgyi súlyára, valamint arra, hogy a gyanúsítottak cselekménye oly csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy a törvény szerint alkalmazható legenyhébb büntetés kiszabása, vagy más intézkedés alkalmazása is szükségtelen, a két férfivel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség az eljárást megszüntette és őket megrovásban részesítette - közölte honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek