1 post
Skip to main content

Épülőfélben lévő házakat fosztottak ki zalai tolvajok

2024. május 12.
Jog
Letenye Média

Épülőfélben lévő házakat fosztottak ki zalai tolvajok

A 28 éves tófeji férfi - I.rendű vádlott – 2022. november 4-én éjszaka ismeretlen társaival egy felújítás alatt álló, lakatlan pórszombati családi házhoz ment azért, hogy onnan építőanyagokat és műszaki cikkeket lopjanak el.

A kapuról a lakatot levágták, majd az ingatlan udvarára gépkocsival behajtottak és a házból nagy mennyiségű gipszkartont, gyalult deszkát, vésőgépet, fűkaszát, és egyéb elektromos munkagépeket tulajdonítottak el. Emellett a vádlott és társai a ház ajtaja fölé felszerelt reflektort is levágták a helyéről, valamint a ház egyik beépített ablakát is kibontották a helyéről, azonban azt mégis a helyszínen hagyták.

A lopással több mint 800.000,- forint kár keletkezett.

haz lopas zala megye

(Fotó: Ügyészség)

I.rendű vádlott 2023. január 4 - én délután társaival - az 52 éves tófeji II. rendű, a 27 éves baktüttösi III. rendű és a 47 éves zalaegerszegi IV. rendű vádlottakkal - egy vépi, szintén építés alatt álló, még lakatlan családi házhoz mentek, ezúttal is építőanyagok eltulajdonítási szándékával.

A vádlottak erővágóval levágták a házhoz vezető földúton elhelyezett sorompókat lezáró lakatot, valamint az ingatlan bejáratánál a kaput lezáró láncot, majd az épület hátsó teraszának ajtaját benyomták, az épületen belül pedig a falhoz rögzített OSB lapokat berúgták, és a ház helyiségeibe bementek.

A ház különböző részeiből az ingatlan garázsába építőanyagokat, szerelvényeket, szanitereket, fürdőszobabútorokat készítettek össze elszállításra közel 14.000.000,- forint értékben, valamint megkísérelték ellopni a házba már beépített padlófűtés tömlőit is oly módon, hogy azokat kb. 50 helyen elvágták, így a rongálással több mint 100.000,- forint kár keletkezett.

A cselekmény közben a tulajdonos azonban éppen az épülő házhoz érkezett, ezért a vádlottak az összekészített, ellopni szándékozott értékeket a helyszínen hagyva elfutottak.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség a büntetett előéletű férfiakkal szemben lopás bűntette miatt emelt vádat, melyben I. és II. rendű vádlottakkal szemben börtönbüntetés, míg III. és IV. rendű vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta - tudatta honlapunkkal dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei főügyészség ügyésze, helyettes sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek