1 post
Skip to main content

Vádat emeltek egy zalaegerszegi halálos baleset ügyében

2024. május 01.
Jog
Letenye Média

Vádat emeltek egy zalaegerszegi halálos baleset ügyében

A 34 éves szentgotthárdi férfi még 2022. december 22-én 18 óra körüli időben tehergépkocsival közlekedett Zalaegerszegen, a városközpont irányából Bagod felé.

A borús, esős időben, az ablaktörlőt folyamatosan működtette a rossz látási viszonyok miatt.

rendorseg fenyhid

Amikor a Körmendi út 15. számú ingatlan előtti útszakaszra ért eltúlzott, 44-48 km/órás sebességgel haladva közelítette meg az ott kijelölt gyalogos átkelőhelyet, ahol figyelmetlensége miatt későn észlelte az előtte a gyalogos átkelőhelyen áthaladó férfit, akit fékezése ellenére elütött.

A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követő néhány hét múlva elhunyt.

A baleset oka az volt, hogy a vádlott a KRESZ szabályait megszegve eltúlzott sebességgel közelítette meg a gyalogos átkelőhelyet, s emellett még figyelmetlen is volt, mert a jobbról érkező forgalmat figyelte, ezért későn észlelte az előtte balról jobbra áthaladó gyalogost és az észlelését követően a helytelenül megválasztott sebesség miatt nem tudott meg állni az ütközési pont előtt.

A férfivel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek