1 post
Skip to main content

Véletlenül 1.188.001 forintot utalt egy zalai férfinek a NAV, a pénzt a férfi anyja elköltötte

2024. április 13.
Jog
Letenye Média

Véletlenül 1.188.001 forintot utalt egy zalai férfinek a NAV, a pénzt a férfi anyja elköltötte

Tévesen utalt adókedvezmény összegét használta fel jogtalanul a zalaegerszegi nő.

A 40 év körüli zalaegerszegi nő 2023. május 17-én fia bankszámlájáról az adóhatóság által oda tévesen utalt – más személyt illető - 1.188.001 Ft adókedvezményből tovább utalt 1.180.000 Ft-ot a saját bankszámlájára, ezáltal a hozzá tévedésből került idegen dolgot jogtalanul eltulajdonította.

jog

A fia tulajdonát képező bankszámlán, mely felett a vádlott törvényes képviselőként rendelkezett 8.000 Ft maradt, amelyet a nő a NAV részére nyolc napon belül nem utalt vissza.

A vádlott a számlájára utalt pénzt saját céljaira felhasználta, és amikor a Nemzeti Adó-és Vámhivatal 2023. június 12. napján írásban felszólította arra, hogy a tévesen kiutalt összeget fizesse vissza 8 napon belül, a felszólításnak nem tett eleget, így a jogtalan elsajátítással okozott kár nem térült meg.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a nővel szemben tévedésből hozzá került idegen dolog jogtalan eltulajdonításával vagy nyolc napon belül történő vissza nem adásával elkövetett jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat és pénzbüntetés kiszabását indítványozta - tudatta honlapunkkal dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek