1 post
Skip to main content

Letenyei férfiak keveredtek bele egy Lovásziban történt betörési ügybe

2024. április 04.
Jog
Letenye Média

Letenyei férfiak keveredtek bele egy Lovásziban történt betörési ügybe

A lovászi lakosú, 29 éves és 22 éves férfiak – I. rendű és II. rendű vádlottak – 2022 decemberében egy helyi ismerősük házában jártak vendégségben, ahol a sértett körbe vezette őket, így a vádlottak láthatták, hogy a hogy a sértett a garázsában nagyobb mennyiségű műszaki cikket, gépeket és szerszámokat tart.

II. rendű vádlott a látogatást követően – kihasználva azt, hogy a sértett hosszabb időre elutazott - elhatározta, hogy a műszaki cikkeket ellopja a sértett garázsából, ezért I. rendű vádlottat próbálta rábírni, hogy együtt törjenek be a sértetthez, azonban I. rendű vádlott visszautasította az ötletet. II. rendű vádlott ezért 2022. december 16-án hajnalban egyedül ment be a sértett udvarába, majd a lakattal lezárt garázs ajtaját feltörte, és onnan közel 600.000,- forint értékben elektromos munkagépeket lopott el.

Lovaszi betores 2022

A gépeket a lakóhelyére vitte, és felhívta I. rendű vádlottat, hogy elmondja neki, egyedül is sikeresen elkövette a betörést. I. rendű vádlott ekkor kíváncsiságból elment II. rendű vádlotthoz, és megnézte az ellopott gépeket, II. rendű vádlott pedig felhívta a 23 éves letenyei férfi ismerősét – III. rendű vádlottat – és a lopott gépek értékesítésében kérte a segítségét.

A hívásra III. rendű vádlott még aznap elment II. rendű vádlotthoz, megnézte a műszaki cikkeket, és – tudva azt, hogy azok lopásból származnak – felhívta 41 éves letenyei férfi ismerősét - IV. rendű vádlottat -, akinek 210.000,- forintért eladták a lopott kisgépeket, majd együtt elszállították IV. rendű vádlott lakóhelyére.

Mivel I.rendű vádlott látta, hogy a lopott szerszámok eladásából pénzhez lehet jutni, másnap ő is elment a sértett – ekkor már nyitott – garázsához, és onnan további munkagépeket lopott el 200.000,- forint értékben, melyeket 80.000,- forintért el is adott ismerősének.

A Lenti Járási Ügyészség I. rendű és II. rendű vádlottakkal szemben lopás bűntette és bűnpártolás vétsége miatt, míg III. rendű és IV. rendű vádlottakkal szemben pénzmosás bűntette miatt emelt vádat a napokban - közölte honlapunkkal csütörtökön dr. Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, helyettes sajtószóvivője. (Fotó: Ügyészség)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek