1 post
Skip to main content

Bosszút állt az ideges motoros Zalában, vádat emelt ellene az ügyészség

2024. április 03.
Jog
Letenye Média

Bosszút állt az ideges motoros Zalában, vádat emelt ellene az ügyészség

Egy 48 éves búcsúszentlászlói férfi 2023. június 18. napján 13 óra 30 perc körüli időben motorkerékpárral haladt Zalacsány felől Zalaegerszeg irányába. Előtte haladt a sértett egy Dacia Logan típusú személygépkocsival, utasként feleségét szállítva.

Mivel az útszakaszra 60 km/h sebességkorlátozást jelző tábla volt kihelyezve, a személygépkocsi sofőrje lelassított, amitől a motorkerékpáros ingerültté vált és az autó előzésébe kezdett.

Zalacsany Zalaegerszeg cserbenhagyas 2023

Az előzés végrehajtása során a vádlott szándékosan és forgalmi ok nélkül nem tartott megfelelő oldaltávolságot a sértett autója mellett, és elhaladása során egy alkalommal, jobb kezével szándékosan beleütött a sértett által vezetett személygépkocsi bal oldali visszapillantó tükrébe, amely ennek hatására behajolt, valamint a tükörlap abban elrepedt.

Ettől a sértett nagyon megijedt és a figyelmét is elvonta a vezetéstől a váratlan helyzet, de személyi sérülés nem történt.

Az ügyben Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfivel szemben közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Németh Eszter ügyész, a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. (Fotó: Ügyészség)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek