1 post
Skip to main content

Suzuki rendszámtáblájával "tesztelték" a forgalomból kivont Audit a zalai fiatalok

2024. április 01.
Jog
Letenye Média

Suzuki rendszámtáblájával "tesztelték" a forgalomból kivont Audit a zalai fiatalok

Két 22 éves zalaegerszegi férfi még 2023. október 29-én az esti órákban megjelent Zalaegerszeg a egyik bevásárlóközpontja előtti parkolóban, ahol leszerelték egy ott parkoló Suzuki típusú személygépkocsi rendszámtábláját, hogy az egyik gyanúsított által nemrég vásárolt, forgalomból kivont Audit egy próbakörrel le tudják tesztelni.

Miután a kiszemelt autó első és hátsó rendszámtáblát is leszerelték és feltették a rendszám nélküli Audi A6-os kocsira, abba a két gyanúsított beült, majd a csácsi városrész irányába közlekedtek, ahol a rendőrök közúti ellenőrzés során „lefülelték” őket.

audi

A hatósági jelzés eltávolításában és meghamisításában mindkét gyanúsított részt vett, ráadásul a próbakörön a jogosítvánnyal nem rendelkező gyanúsított vezetett.

Az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettét társtettesként elkövető két férfivel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség – figyelemmel beismerő vallomásukra, büntetlen előéletükre, fiatal felnőtt korukra – vádemelés helyett 1 év időtartamban feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott - tudatta honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség fellebviteli ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek