1 post
Skip to main content

Zalai gondozónőket videózott, fenyegetett egy férfi

2024. március 26.
Jog
Letenye Média

Zalai gondozónőket videózott, fenyegetett egy férfi

A 22 éves zalaegerszegi férfi 2023. január 10. napján 22 óra körüli időben Zalaegerszegen, a Külső-Kórház utca 6. szám alatti, Zala Vármegyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény Napraforgó Otthonának 1-es pavilonjában mobiltelefonnal videófelvételt készített az ott dolgozó szociális gondozónőkről, akik ezt észlelve felszólították, hogy ezt hagyja abba.

Egyikük ki is vette a férfi kezéből a telefonját, aki ettől nagyon ideges lett, szitkozódni kezdett, majd kiment a helyiségből.

A két gondozónő bement a nővérszobába, és a helyiséget a folyosótól elhatároló rácsos ajtót bezárták a rajta lévő hevederrel. Ekkor a férfi kezében egy kisollóval visszatért, és a rács előtt állva tovább szitkozódott.

kukkolo

(A fotó illusztráció)

A gondozók később kinyitották a zárat, mire a férfi a nővérszobába lépett és kezében az ollóval fenyegetve mondta az egyik gondozónőnek, hogy „megöllek, kinyírlak.”

Szúró mozdulatot nem tett, jobb keze, melyben az ollót fogta, felemelt állapotban volt, és amikor a gondozónő erőteljesen rászólt ledobta az ollót és kiment a nővérszobából.

A gondozónők utána mentek, nézték, hogy merre halad, ekkor a férfi az egyik gondozónő felé indult, majd amikor odaért hozzá, bal felkarját megfogta és megszorította.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettét elkövető férfivel szemben – figyelemmel az eset összes körülményére és a férfi egészségügyi állapotára – vádemelés helyett 1 év időtartamban az eljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről határozott - közölte honlapunkkal kedden dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek