1 post
Skip to main content

Majdnem megfulladtak : bútorszállítóval lebukott embercsempészeket ítéltek el Zalában

2024. március 20.
Jog
Letenye Média

Majdnem megfulladtak : bútorszállítóval lebukott embercsempészeket ítéltek el Zalában

Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Lenti Járásbíróság egy román és egy görög embercsempészt, aki bútorszállítóval próbált 29 külföldit Romániából Olaszországba szállítani - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője szerdán az állami hírügynökséget.

Vándor Virág közölte: a Németországban élő román és görög állampolgárt egy német költöztető céggel rendelkező görög férfi 400 euróért cserébe bútorszállítással bízta meg 2023 nyarán.

redics embercsempesz 2023

(Fotó/videó: NAV)

A román férfinak először Temesvárra kellett vinnie, és egy zárt parkolóban kellett hagynia a teherautót. Amikor pár nappal később a vádlottak visszamentek a járműért, a megbízójuk, valamint egy ismeretlen külföldi személy telefonon közölte velük, hogy migránsokat kell egy Temesvár melletti erdőben felvenniük, és Olaszországba szállítaniuk.

A megváltozott tervet a két férfi elfogadta, a 29 migránst fel is vették a járműre, amelyben egy csapóajtó mögötti rejtekhelyen helyezték el őket.

Útközben több alkalommal is megálltak, vizet adtak az utasoknak, majd a szlovén-magyar határ közelében egy igazoltatás során lebuktak.

A Lenti Járásbíróság előkészítő ülésén a vádlottak elismerték bűnösségüket, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

A bíróság így jogerősen társtettesként elkövetett embercsempészés bűntette miatt mindkét férfit két és fél év börtönbüntetésre ítélte, továbbá öt évre kiutasította Magyarország területéről. (MTI)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek