1 post
Skip to main content

Átírta volt barátnője felvételi jelentkezését a zalai gimnazista

2024. március 18.
Jog
Letenye Média

Átírta volt barátnője felvételi jelentkezését a zalai gimnazista

Az ügy szereplői tavaly érettségiztek a vármegyeszékhely (Zalaegerszeg. A Szerk.) egyik középiskolájában és mivel korábbi párkapcsolatuk megszakadását a fiú nem tudta elfogadni, a további kapcsolatban maradás érdekében pályaválasztásukkal kapcsolatban egy tervet eszelt ki.

Szerette volna, ha mindketten egy városban tanulnának tovább, ennek érdekében a lány közösségi oldalakra történő belépéséhez és az e-mail fiókjába való belépéséhez használt jelszó ismeretében a saját mobiltelefonján a lány tudta és engedélye nélkül belépett a lány e-mail fiókjába és az illetéktelenül elolvasott üzenetekből megismerte a lány felvételi regisztrációhoz megadott belépési adatait.

egyetem

A fiú 2023. július 06. napján reggel 8 óra 21 perckor, majd néhány perccel később 8 óra 24 perckor az így megismert belépési adatokkal belépett a lány felvételi regisztrációs fiókjába, ahol a sértett által bejelölt öt egyetemi jelentkezése közül az utolsó, ötödik és az egyik budapesti egyetem mellett még esélyes pécsi képzésre történő jelentkezését visszavonta.

Ténykedése nyomán a lány egyetemi bejutási esélye – az első három helyen megjelölt képzések melletti 0-0-0 pontszámokra tekintettel – a negyedik helyen megjelölt budapesti képzésére maradt.

A vádlott a sértett engedélye és tudta nélkül jogosulatlanul lépett be a sértett elektronikus levelezési rendszerébe, majd az onnan megszerzett belépési adatokat felhasználva a felvételi regisztrációs fiókjában lévő adatait jogosulatlanul megváltoztatta.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a törvényi feltételek fennálltára és férfi beismerő vallomására, büntetlen előéletére és őszinte megbánására figyelemmel vele szemben információs rendszer vagy adat megsértésének vétsége miatt vádemelés helyett 1 év 4 hónap időtartamra feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott - tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivője.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek